Fakta

Solen skinner gennemsnitligt mellem 1100 og 1200 timer om året i Danmark; Hvorfor ikke udnytte denne gratis energikilde?

En gennemsnitlig husstand bruger 3500 kWh om året, hvilket kan dækkes af et solcelleanlæg på 4 kWp. Solcellepaneler på 1 kWp fylder cirka 6,6 m², hvilket vil betyde at et anlæg på 4 kWp vil fylde cirka 27 m².

Med de rette vilkår såsom, ingen træer der skygger, den rette vinkel på tagsiden (30 – 45 grader) og en optimal retning pegende imod syd uden for meget azimuth, vil 1 kWp på taget kunne levere ca. 900 kWh pr. år.

Et solcelleanlæg består af solcellepaneler som i de fleste tilfælde monteres på taget af huset. Disse solcellepaneler producerer jævnstrøm og panelerne tilsluttes en inverter som laver jævnstrøm om til vekselstrøm, hvilket bruges i de danske hjem.

Denne vekselstrøm sendes videre til eltavlen og igennem elmåleren der kan køre baglæns. De kWh som ikke bliver brugt i eksempelvis dagtimerne når solcelleanlægget som regel producerer bedst, vil blive lagret hos elleverandøren da måleren kører baglæns. Når strømforbruget igen stiger og måleren kører forlæns, forbruger man så den lagrede strøm. På den måde kan elmåleren rent faktisk stå stille, og dermed har man hverken udgifter til el eller elafgifter.

Et solcelleanlæg er typisk tilbagebetalt efter 10 – 12 år, og efterfølgende har man gratis strøm i mange år frem.

Typisk har et solcelleanlæg en levetid på +25 år. Du kan læse mere om levetid her.

Der er næsten ingen vedligeholdelse på et solcelleanlæg. Du kan læse mere om vedligeholdelse her.

 

CapWorks Solar er kendetegnet for effektive solcelleløsninger til gode priser